BiografieHans Klik,

Hans Klik die ook wel luistert naar de naam Xander bezocht in 2009 (toen 7 jaar) de goochelshow van Hans Klok in Ouwehand Dierenpark te Rhenen. Hij was meteen diep onder de indruk. Thuisgekomen moest er natuurlijk "Hans Klokje" gespeeld worden en nam hij dan ook direct de naam "Hans Klok" aan. Op zo'n jonge leeftijd was het moeilijk hem te laten inzien dat dat niet kon omdat Hans Klok al bestond. De belevingswereld van zo'n jong iemand kon dat gewoon niet bevatten. Maar uiteindelijk na maanden kwam hij zelf met de oplossing, hij had zitten googlen op filmpjes van Hans Klok en omdat naast de o de i zit op het toestsenboard ging het weleens fout met de naam intypen, en zo kwam hij zelf op een dag: "nou dan doe ik wel wat je wilt, en heet ik voortaan geen Hans Klok meer maar Hans Klik". (zucht) Xander

Ondertussen was de oude goochelkoffer van papa van zolder gekomen. Echter voor veel trucjes had hij nog te kleine handjes (nu vaak nog een probleem) en daardoor raakte het goochelen weer een beetje op de achtergrond. Even uit het oog maar niet uit het hart, want toen in 2012 Xander een weekje ziek thuis was van school en vrijdagmiddag weer opknapte vroeg hij of hij mocht computeren. En dat hij die middag op internet goed besteed had, bleek later die middag toen hij liet zien dat hij zich het kaartmanipuleren (kaartenplukken) eigen had gemaakt. Al snel volgde er meerdere trucjes en toen er ook nog eens een toneelavond op school gepland stond, wist hij de juf over te halen om daar een goochelact met maar liefst twee assistentes te mogen doen. Het filmpje van de toneelavond werd ter beoordeling opgestuurd naar een goochelclub in de regio, en in oktober 2012 mocht Hans Klik komen als aspirant lid van de Magische kring Centraal Nederland. (MKCN) En mocht hij zelfs al mee naar het jaarlijkse goochelweekend, waar hij ontzettend heeft genoten!

MKCN,
Per 1 januari 2013 is Hans Klik toegetreden als jeugdlid van de MKCN en begin februari hebben ze gevraagd of Hans Klik zijn stukje act van 1 minuut met kaartenmanipulatie zou kunnen uitbreiden naar minimaal 5 min, (max 10 min) om op 7 april voor de wedstrijdervaring mee te kunnen doen aan het Nederlands Juniorenkampioenschap in Meppel!

Er moest een assistente gezocht worden, achtergrondmuziek gemixt, en natuurlijk een goochelact in elkaar gezet worden. De assistente vond Hans Klik in klasgenootje Mymique die vanaf dat moment trouw iedere dinsdag en soms een woensdagmiddag na schooltijd kwam repeteren en zo begon de goochelact steeds vastere vormen aan te nemen. Op 24 maart zou er een doorloop zijn in Meppel, daar mag je dan je act doen op hetzelfde podium als waar de kampioenschappen op 7 april zouden plaatsvinden. Je kan dan het geluid en belichting van je act laten afstemmen op je eigen wensen. Oud-wereldkampioen Ger Copper, alsmede nog meer met de jeugd bevlogen vrijwilligers die hun sporen in de goochelwereld al ruim hebben verdiend, zijn dan aanwezig om je opbouwende kritiek en tips te geven hoe je jouw act nog kan verbeteren voor de grote dag op 7 april.


Juniorenconcours,
Op zondagmorgen vertrokken Hans Klik & Mymique al vroeg richting Meppel. De insteek om mee te doen was geweest om wedstrijdervaring op te doen voor komende jaren, maar gezien de enthousiaste reacties op 24 maart van de aanwezigen en de opmerking: "dat we best weleens een prijsje zouden kunnen pakken" zorgde voor een opperbeste stemming tijdens de autorit. Ze hadden al zo genoten op 24 maart om eens in een echt theater achter de schermen te mogen rondkijken, en nu waren ze misschien ook nog kanshebber om met een prijsje naar huis te gaan! Misschien winnen we wel de aanmoedigingsprijs zeiden ze tegen elkaar vanaf de achterbank...

Het werd weer een geweldig leuke dag! En dat ze niet met de aanmoedigingsprijs maar met de hoofdprijs naar huis gingen en zich Nederlands Kampioen Stage-Magic Goochelen mogen noemen maakte de pret alleen maar groter! Na afloop stond de foto- & filmpers klaar en mochten ze interviews geven als echte sterren! Thuisgekomen stond het antwoordapparaat vol met felicitaties, berichtjes en waren de smsjes niet van de lucht, om nog maar te zwijgen van de e-mailbox die helemaal was "ontploft"! Q-Music wilde een interview op de radio en ZappLive wilde ze graag op donderdag in de televisie uitzending hebben. Naar aanleiding daarvan een echte workshop bij Hans Klok thuis, alsmede van de zomer een gastoptreden in het 125 jaar oude Carré tijdens zijn The New Houdini Tour!

© Hans Klik