Hans Klik & assistente Mymique

Nederlands Kampioen Stage-Magic Goochelen 2013!!!

Entertainment voor jong & oud!!!

Persbericht: (Bron: internet)

Meppel - Zondag 7 april vond bij Manro Evenementen Studio Gala het 30e NMU Junioren Goochelconcours plaats, een wedstrijd die jaarlijks door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) wordt uitgeschreven. Aan de wedstrijd namen junioren deel in de categorieën close-up magie en toneelmagie. Zij hebben gestreden om de officiële titel Nederlands Kampioen Goochelen 2013 in hun categorie. Een deskundige jury, door de NMU samengesteld, heeft tot winnaars uitgeroepen: Hans Klik (10) & assistente Mymique mogen zich officieel Nederlands Kampioen 2013 noemen!
In de categorie stage-magic goochelen (tot 19 jaar) brachten zij een wervelende act, waarbij Hans Klik toverde met lichtjes, chinese toverstokjes, zomaar een kaars liet verdwijnen, een glas liet zweven en kaarten plukte uit het niets. Een act met vaart, uitstraling, humor en magisch topentertainment, waarbij zij ook met hun goede samenspel de jury én het goochelaarspubliek inpakte. Hans Klok, die overigens zelf op zijn 14e deze felbegeerde titel behaalde, zou tevreden zijn geweest!
Oud-wereldkampioen Ger Copper: (Dutch School of Magic) "Het was weer een leuk kampioenschap! De locatie is gezellig en het aanbod van jonge goochelaars op een uitstekend niveau. Gelijk na hun optreden werden de concours deelnemers voorgesteld aan de jury die hen na het optreden gelijk commentaar gaf. Een beetje Idols stijl...Leuk!
Alle deelnemers hebben goed gewerkt, sommigen beter dan ik ze persoonlijk ooit daarvoor had gezien. Complimenten voor iedereen, het blijft een zware taak om zo voor al die kritische goochelaars in de zaal te staan! Op het toneel was de eerste plaats voor Hans Klik (!) en Mymique een uitermate charismatisch duo die, de naam zegt het al, een leuke Klok achtige presentatie opvoerden. Hans Klik bleek meester Klok goed bestudeert te hebben en veroverde met deze imitaties in combi met een goeie technische vaardigheid, de eerste plaats!"

Bron internet: "Toen gebeurde het, een mannetje van 10 jaar kwam samen met een even oud meisje het podium op en daar stonden geen kinderen maar artiesten! Je kan een hoop leren maar hier stond het bewijs dat je ook gewoon aangeboren talent voor showmanship kunt hebben. Knoopjes open, borst vooruit, een attitude, een complete Hans Klok van een meter hoog, luisterend naar de naam Hans Klik, samen met zijn assistente Mymique. Wat straalden die twee een plezier uit! Ze gingen met de eerste prijs naar huis …"

Illusionist Hans Klok, het grote voorbeeld van Hans Klik & Mymique, vertelde tijdens het televisieprogramma ZappLive, al snel van ze gehoord te hebben na het winnen van de Nederlandse Kampioenschappen. Hij zei over hun act: "ik was echt zwaar onder de indruk, echt heel goed hoor, het is echt fantastisch wat jullie doen! Wat jullie hebben kan je nooit leren, dat is flair, charisma en uitstraling en dat is heel belangrijk in de showbizz!!!" Hans Klok, ook wel The Fastest Magician Ever genoemd, bood Hans Klik & Mymique spontaan een workshop bij hem thuis aan en een gastoptreden tijdens The New Houdini Tour in het 125 jaar oude Koninklijk Carré Theater in Amsterdam!!!

Klik hier voor informatie.
© Hans Klik